3 / 4

Romania poate iesi mai usor din criza decat Grecia

Nascut in Grecia in 1968, Vassilis Chaniotis a studiat la Facultatea de Inginerie si Constructii din cadrul Universitatii Loughborough din Marea Britanie. A urmat apoi un master de management in cadrul aceleasi institutii.

Exista multa similitudini intre Romania si Grecia, climatele economice, culturale si sociale fiind asemanatoare. De aceea, adaptarea la noua tara, atunci cand am venit in 1995, a venit foarte natural, fara prea multe eforturi”, spune Chaniotis.

Grecul crede ca dupa ceea ce s-a intamplat in ultimii doi ani, nimeni nu poate prevedea cu exactitate momentul in care economia Romaniei va reintra pe un trend ascendent.

“Cred ca ce era mai rau a trecut. Romania este o tara care poate iesi din recesiune mai usor decat Grecia, de exemplu, avand o mare deschidere catre investitii straine si situandu-se la un nivel redus de indatorare publica fata de alte state din Europa”, conchide directorul general al clinicilor Medsana.

Compania Medsana este controlata de Athens Medical Center din Grecia in asociere cu grupul german Asklepios Kliniken si are 175 de angajati. Grupului Athens Medical Center este cel mai mare furnizor de servicii medicale din Grecia si detine opt spitale cu peste 1.000 de paturi, iar Asklepios Kliniken controleaza o retea de 99 de clinici si spitale in SUA si Europa.

Piata serviciilor medicale private din Romania era estimata, in 2010, la o valoare de 400-450 de milioane de euro. Pentru 2011, principalii jucatori si-au bugetat cresteri de 20-30%, un avans sustinut atat de atragerea de noi clienti din unitatile spitalicesti de stat, cat si de expansiunea retelelor private. Cele mai mari clinice private sunt MedLife, CMU, Medicover, Euromedic, Gral Medical, Hiperdia, Sanador, Centrul Medical Romar, Medcenter, Polisano, Euroclinic si Medsana.

Citeste si:

Directorii medicali: Cine sunt "sefii din umbra" ai marilor clinici private

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri