2 / 4

Care sunt cele mai controversate modificari

In urma discutiilor cu cititorii Wall-Street.rp pe tema “Ce vrei sa stii despre Noul Cod al Muncii?”, cei doi specialisti invitati au raspuns la mai multe intrebari, din care au reiesit cateva subiecte principale de interes, in ceea ce priveste setul de modificari aduse Codului Muncii.

Perioada de proba. “Se practica perioada de proba, indiferent de nivelul pozitiilor ocupate de catre angajati. Toti angajatii noi au nevoie de o perioada de adaptare si integrare in noua companie. Am intalnit situatii in care nu exista compatibilitatea intre personalitatea unui CEO si cultura companiei catre care mersese si aceasta perioada de proba l-a ajutat sa realizeze ca, la momentul acela, i se potrivea o altfel de cultura organizationala. La nivelul de CEO, perioada de proba nu este necesara pentru verificarea competentelor profesionale ale angajatului, ci mai degraba pentru verificarea compatibilitatii”, a explicat Loreda Dragomir (foto).

Rolul sindicatelor
. “Proiectul de modificari la Codul Muncii a suferit la randul sau amendamente/transformari fata de forma initiala. Facand deci referire la versiunea existenta a modificarilor, putem aprecia ca: referitor la rolul sindicatelor - nu pot fi identificate schimbari de substanta; sindicatele fac insa obiectul de reglementare al unei legi speciale”, a adaugat Vlad Neacsu.

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale. “Obiectivele de performanta trebuie agreate de comun acord intre angajat si angajator si fie trecute in fisa postului, fie printr-un act aditional la contractul de munca, in cazul in care vechiul contract nu prevedea foarte clar obiectivele. De asemenea, instrumentele prin care se evalueaza angajatul ar trebui sa ramana aceleasi si peste un an”, a subliniat Loreda Dragomir.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri