3 / 5

Industria parfumeriei va scadea cu 20%

Industria parfumeriei va scadea cu 15 – 20% pana la finalul anului, in ciuda deschiderilor de magazine de profil, dupa cum spune seful CPP.

Modificarile importante in ceea ce priveste sectorul de lux, care a cazut drastic, sunt cauzate pe de o parte de disparitia multor «nouveau riches» (persoane care au devenit recent bogate), oportunisti, dar si de disparitia unor consumatori de lux din segmentul top management ai marilor multinationale, dar si din cauza restructurarilor si scaderii nivelului salarial.

Anul trecut, parfumeria de lux a stagnat comparativ cu 2009, potrivit country managerul companiei EPCD RO, distribuitor exclusiv al brandului Christian Dior pe piata locala, Dana Petcu (foto).

In prezent, industria parfumurilor din Romania este afectata de piata neagra, precum si de existenta unor distribuitori autorizati care vand parfumuri ce apartin sau nu unor marci de lux.

"Exista foarte multe magazine online de parfumuri, insa acestea nu cumpara produsele pe care le comercializeaza de la distribuitori autorizati", sustine Dana Petcu.

De asemenea, desi multe magazine, mai ales cele in francize, afiseaza preturi similare cu cele de la Milano sau Paris, numarul romanilor care achizitioneaza produse de lux din strainatate a ramas constant. Mai mult decat atat, volumul de advertising (produse si servicii de lux) in 2010 a fost cu 25% mai mic decat in anul anterior acestuia.

Sursa foto: LinkedIn


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri