6 / 7

Alexandra Copos: Tata nu are foarte multa rabdare

Alexandra Copos (27 de ani) este cea care din 2013 va prelua conducerea operatiunilor Ana Holding, grup fondat in 1990 de George Copos, unul dintre cei mai bogati afaceristi romani.

Tanara a plecat in Statele Unite in urma cu sapte ani, unde la inceput a studiat Facultatea de Finante la Princeton. Dupa facultate, a lucrat vreme de trei ani: doi la McKinsey, cea mai mare companie de consultanta de management din lume, si un an in administratie publica. In prezent, ea face un master la Harvard, in cadrul Kennedy School of Government.

Mostenitoarea grupului Ana Holding are o intelegere cu tatal ei prin care la fiecare inceput de an universitar semneaza un contract.

“Chiar daca am lucrat, nu am facut suficienti bani ca sa-mi platesc studiile integral. Nu am vrut sa cer burse la Princeton ori Harvard pe care trebuie sa le primeasca studentii care au nevoie. Asa ca am semnat un contract cat se poate de corect prin care firma imi plateste o mare parte din studii, iar eu ma voi intoarce sa lucrez in companie pentru o perioada nedeterminata”.

Chiar daca in aproximativ doi ani va deveni CEO al grupului, acomodarea Alexandrei Copos cu conducerea businessului se face treptat, deocamdata implicandu-se destul de putin in afacererile familiei. Printre businessurile in care a colaborat cu parintii pana acum se numara modernizarea hotelului Sport din Brasov si afacerea cu cofetarii si patiserii Ana Pan.

“Tata este mereu concentrat pe rezultate. Daca isi pune ceva in minte, atunci va reusi sa il faca. Este o persoana care a avut o dorinta foarte mare sa realizeze ceva si a luat riscuri foarte mari. Alaturi de mama mea a plecat dupa 1989 de la acelasi nivel cu restul romanilor. Ce nu imi place la el: nu are foarte multa rabdare, care este necesara cand lucrezi cu oamenii. Ar trebui sa se concentreze mai mult pe partea de mentorship, sa devina un model pentru angajati”, afirma Alexandra Copos, care crede ca formarea unei echipe foarte puternice se face prin atragerea angajatilor prin salarii mai mari.

Citeste mai multe despre cine este Alexandra Copos in articolul: Ea va conduce grupul Ana Holding: Ce spune Alexandra Copos despre viata din State, business si tatal sau

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri