2 / 7

Agentiile imobiliare: De unde vine optimismul

Agentiile imobiliare din Capitala au avut un inceput de an slab, majoritatea bazandu-se pe inchirieri, ca sursa principala de venit. “Speram sa avem un an mai bun, deoarece toata presa a vuit in legatura cu preturile mici la apartamente. Nu prea merge afacerea pe partea de vanzari, pentru ca oamenii asteapta ca preturile sa scada si mai mult, dar in teritoriu vedem cum multa lume este interesata sa cumpere in 2011”, a declarat proprietara unei agentii imobiliare din zona Ghencea-Drumul Taberei.

Ea a adaugat ca singurul segment mai profitabil pentru agentiile mici, de cartier este cel al inchirierilor de garsoniere si apartamente de 3 camere, dar in acest caz, comisioanele sunt mult mai mici. “Avem perioade bune si slabe in fiecare an, cel mai bine este in lunile august-septembrie, cand vin studentii. De asemenea, la apartamentele de 3 camere este cautare deoarece exista tot mai multe cupluri tinere care asteapta copii, sau au deja un copil mic si slujbe bune si isi doresc mai mult spatiu pentru viitor”.

In plus, multe agentii imobiliare au anuntat ca isi vor mari echipa in acest an, in speranta unei reveniri a pietii. Multi cauta tineri fara experienta si, atat cat isi permit, ofera traininguri de specializare.

“Avem deja cateva anunturi pe internet, ca suntem in cautare de oameni. Suntem interesati de tineri si le oferim chiar si traininguri cu colegii nostri mai experimentati. Nu ne permitem sa-i trimitem la specializari in strainatate, dar experienta din teren a colegilor nostri cu vechime este de ajuns”, a precizat managera agentiei bucurestene.

Si la nivel inalt, principalii dezvoltatori de pe piata romaneasca au si ei planuri de extindere in acest an.

Asher Lax, directorul de marketing al grupului Adama, spunea, de curand, in cadrul unui targ imobiliar din Bucuresti, ca dezvoltatorul are planuri de extindere a unor proiecte din Capitala, dupa ce vanzarile din provincie au scazut in ultima perioada.

“Situatia din provincie este cauzata, in primul rand de lipsa banilor care veneau de la muncitorii din strainatate. Acum acestia fie s-au intors in tara, pentru ca nu mai au de munca acolo, fie pur si simplu nu mai au bani destui sa trimita si la familii, in Romania".

Reprezentantul Adama a mai spus ca spera ca vanzarile de anul acesta sa fie cel putin la fel ca cele din 2010, cand grupul a reusit sa vanda peste 190 de apartamente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri