6 / 7

Ce spun specialistii?

Efectele unor politici de extindere si creditare fara limite au dus la cresterea numarului de companii care intra in insolventa si la o crestere fulminanta a numarului de credite neperformante, potrivit analistilor de la Soar Management si Investitii, care ofera servicii de consultanta si turnaround management.

“Semnalele sunt mixte la acest inceput de an. Companiile au probleme nu de acum, ci de cand a inceput criza, dar era de asteptat ca rostogolirea datoriilor fara interes fata de urmari sa ne aduca aici. Volumul creditelor neperformante a atins in februarie 15 miliarde de euro, care reprezinta 30% din totalul imprumuturilor romanilor, dar ponderea mai mare o au companiile”, a declarat Claudiu Negrisan Head of Advisory Services la Soar.

El a adaugat ca exista si semnale pozitive, preponderent pe segmentul exporturilor, deoarece acestea reprezinta un motor puternic de crestere pentru companiile axate pe astfel de activitati.

De asemenea, Negrisan a subliniat importanta revenirii interesului bancilor pentru oferirea de imprumuturi catre companii, in ciuda agresivitatii fata de rau platnici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri