2 / 14

Mihaela Biciu, Tradeville: In viata trebuie sa fii mereu sincer cu tine insuti

Mihaela Biciu este directorul general al firmei de brokeraj Tradeville si a stiut de la finalul facultatii ca vrea sa lucreze in piata de capital – cel mai dinamic domeniu al momentului, in anul 1998. Anul anterior fusese extreme de generos cu acest domeniu, asa ca a mers la interviu la societatea de valori mobiliare Vanguard, ca urmare a unui anunt din presa. Primul sau job avea sarcini de back-office, ajutor de broker dar si analist junior, in egala masura.

In copilarie insa, actualul manager al Tradeville isi dorea sa fie, pe rand, educatoare, invatatoare si profesoara de matematica. “Eram considerata a avea talent in a explica si multa rabdare, desi marturisesc ca niciodata nu m-am considerat o persoana rabdatoare”, explica Mihaela Biciu.

Proiectele la care lucrezi trebuie sa iti provoace curiozitatea

Dar, ce alt domeniu ar alege, daca nu ar mai lucre in piata de capital? O intrebare grea, la care managerul Tradeville ar vrea sa spuna ca nu se vede facand altceva. Realitatea este, insa, ca nu s-a gandit niciodata serios la o schimbare. „Ar trebui sa fie un domeniu la fel de interesant, care sa-mi permita lucrul cu persoane inteligente, dinamice, curioase si nu in ultimul rand sincere si umane. Este foarte important ca proiectele la care lucrezi sa iti provoace curiozitatea, ambitia de a finaliza ceva nou si interesant, iar bucuria reusitei sa o poti imparti cu oameni de calitate din jurul tau atat din cercul profesional si personal”, a declarat Mihaela Biciu pentru Wall-Street.ro.

Realizarile din cariera se leaga de principalele provocari: lucrurl cu oamenii, gasirea in permanenta de proiecte noi si interesante dar si a sprijinului institutiilor pietei pentru a le finaliza, a mixului de servicii. Cea mai importanta realizare din cariera sa este pozitionarea Tradeville ca lider in tehnologie si platforme de tranzactionare pe bursa locala si pe cele externe.

„Am avut pana acum in cercul personal si profesional cativa oameni de calitate de la care am invatat cu precadere ca in viata trebuie sa fii mereu sincer cu tine insuti, pentru ca in acest fel vei lua mereu decizii in care crezi”, explica Mihaela Biciu principiile dupa care s-a ghidat.

Managerul Tradeville spune ca a fost destul de dificil sa se imparta intre cariera si viata personala, in primii ani. Intre timp insa, a progresat in privinta eficientei profesionale si a capacitatii de a spune „nu” proiectelor in care nu crede. Si acest lucru o ajuta sa aiba timp pentru proiecte personale.

Exista o reteta a succesului unei femei in piata de capital, un sector dominat de barbati? “Este una din intrebarile la care nu pot raspunde decat zambind, fara sa risc sa ma iau prea tare in serios: una din retete este sa aplice reteta succesului pentru un barbat in acest domeniu”, a declarat Mihaela Biciu. Insa, nu a simtit niciodata presiune sau prejudecati, din acest punct de vedere. Dar nu inseamna ca nu este posibil sa fi existat.

Slide realizat de Diana Cioltei Cretu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri