13 / 14

Cristina Bazilescu: Cea mai importanta decizie a fost trecerea din domeniul public in cel privat

Cristina Bazilescu este senior manager in cadrul firmei de avocatura Platis Bazilescu, asociata Ernst & Young in Romania. Ea coordoneaza o echipa de 15 profesionisti. Managerul de la Platis Bazilescu sustine ca facultatea de drept pe care a absolvit-o a pus bazele cunostintelor tehnice ce au format fundamentele practicii ulterioare.

Ea recunoaste ca a ales sa studieze dreptul oarecum intamplator. "Gandirea logica deprinsa in timpul liceului, unde am studiat in principal stiintele exacte, a facut ca insusirea cunostintelor de drept sa fie facila in timpul facultatii", adauga avocata.

Totusi, in copilarie, managerul raspundea invariabil ca vrea sa fie "doctor ca si tata". In mod natural, fiecare parinte este primul model pentru copilul lui, afirma Cristina Bazilescu. Ea crede ca daca nu ar fi facut dreptul, probabil ca ar fi urmat o cariera in domeniul stiintelor exacte, intrucat avea o inclinatie spre rezolvarea rationala a problemelor.

Cea mai mare provocare: Sa mentii treaz spiritul de echipa

Ea povesteste ca principala provocare a functiei pe care o detine este de a imprima energie si entuziasm echipei cu care lucreza, de a mentine treaz spiritul de echipa, obtinand in acelasi timp cele mai bune rezultate profesionale. "Doresc sa avem o echipa performanta, care sa incerce mereu sa evolueze de la nivelul la care se afla la un moment dat catre un nivel superior", a adaugat managerul.

Avocatul sustine ca cea mai importanta decizie pe care a luat-o in cariera a fost trecerea din domeniul public in cel privat. Inainte de 2005, Bazilescu a lucrat in cadrul Ministerului de Finante, fiind implicata mai ales in reprezentarea Ministerului in diverse litigii.

"Alegerea mea de a lucra in cadrul societatii de avocatura asociata Ernst & Young a condus la expunerea catre noi standarde profesionale, varietatea proiectelor asigurandu-mi constant oportunitatea de dezvoltare", a spus managerul Platis Bazilescu.

De asemenea, avocata recunoaste ca a avut norocul sa intalnesc tot timpul oameni de la care a avut ceva de invatat, atat pe parcursul scolii cat si de-a lungul profesiei de avocat. "Persoana care m-a sprijint si de la care am invatat cel mai mult ce inseamna munca intr-o companie de acest nivel este partenerul nostru, Eirinikos Platis", a spus Bazilescu.

Ea crede ca succesul proiectelor a depins in mare masura de sprijinul si profesionalismul echipei cu care am lucrat. "Am investit multa energie in tot ceea ce am facut si, pentru ca mi-a placut munca mea, am realizat intotdeauna ceea ce mi-am propus", a concluzionat Cristina Bazilescu.

Slide realizat de Razvan Enache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri