4 / 6

Inflamabil sau nu?

Polistirenul NU arde, explica Sorin Cristea, vicepresedinte ROMEPS, insa poate deveni inflamabil in anumiti parametri.

“Polistirenul nu arde, daca este realizat corect si este ignifugat. Un astfel de material are un punct de topire situat la 100 grade Celsius si la 380 de grade Celsius incepe sa degaje gaze (hidrocarburi). Spre comparatie, vata bazaltica incepe sa degaje gaze la 650 de grade, insa o data incalzita aceasta ramane in starea incandescenta pentru mult timp, sustine Cristea.

S-au tot adus in discutie in ultimele luni cazurile mai multor constructii care au fost mistuite de flacari si care se pare ca utilizau ca izolator termic polistirenul.

“In acest moment nu exista nicio autoritate si nu exista nicio legislatie in vigoare care sa oblige producatorii sa mentioneze pe ambalajul produsului care este gradul de combustibilitate/inflamabilitate al acestuia. In prezent, din peste 60 de companii producatoare de polistiren numai cateva detin teste facute in cadrul unui institut specializat anexat Pompierilor. Acest tip de testare ar trebui sa fie obligatoriu pentru toti producatorii”, a mai precizat reprezentantul ROMEPS.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri