5 / 6

Este vata bazaltica o alternativa viabila? Ce solutii exista?

Lucia Matei, director de marketing in cadrul Knauf Insulation, explica pentru Wall-Street.ro ca atat polistirenul cat si vata bazaltica sunt foarte bune pentru izolatia termica atata timp cat sunt respectati parametri de aplicare, dar si modul in care cele doua solutii sunt instalate.

“Montajul este foarte important. Pot aparea defecte in cazul in care cele doua tipuri de solutii de termoizolare sunt aplicate necorespunzator si in acest fel poate creste riscul de a-si pierde din proprietati si de a intretine arderea sau isi pierde din eficienta termoizolarii”, apreciaza Lucia Matei.

Reprezentantul producatorului de vata bazaltica spune ca alegerea tipului de produs pentru o izolare corespunzatoare tine in mod special de proiectant – care decide ce tip de termoizolare se potriveste cel mai bine locuintei.

In ceea ce priveste izolarea cu vata bazaltica a blocurilor de mari dimensiuni, Lucia Matei explica pentru Wall-Street.ro ca exista deja o serie de cladiri din Capitala care au fost invelite cu acest tip de izolare.

“Vata bazaltica are intr-adevar o greutate mai mare decat a polistirenului, dar acest lucru nu afecteaza in niciun fel structura de rezistenta a unei cladiri”, sustine directorul de marketing al Knauf Insulation.

Alexandru Pascal, specialist tehnic in cadrul Knauf Insulation a tinut sa explice ca punctul de topire al vatei bazaltice in caz de incendiu/foc este de peste 1.200 de grade, dublu fata de cat declarau, intr-un studiu comparativ, reprezentantii ROMEPS.

Potrvit reprezentantilor Knauf Insulation in acest moment ponderea utilizarii vatei minerale bazaltice in lucrarile de izolare termica din Romania este de 5% in timp ce utilizarea polistirenului detine o cota de 95%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri