2 / 6

Romgaz

Romgaz este cel mai recent caz in care o companie de stat este implicata intr-un scandal de coruptie.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat saptamana trecuta ca seful Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, a fost in conflict de interese, existand si indicii privind comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, dupa ce ar fi incheiat contracte cu o firma la care a fost administrator si care a obtinut beneficii de peste 66 milioane de lei.

Potrivit ANI, Pitieu, in exercitarea atributiilor de serviciu in calitate de reprezentant legal al SNGN Romgaz SA Medias, "a participat la luarea deciziilor si a indeplinit acte in procesul de atribuire a contractelor de achizitii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentatii de atribuire, rapoarte si hotarari privind desemnarea ofertelor castigatoare si prin incheierea de contracte comerciale cu SC APROV SA Medias", societate la care a detinut, in perioada 2001 - 2005, calitatea de administrator, beneficiul patrimonial obtinut de firma fiind de 66,4 mil. lei (15,2 mil. de euro).

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila savarsire de catre Marcel Adrian Piteiu a infractiunii de conflict de interese, precum si a infractiunilor asimilate celor de coruptie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri