5 / 6

Oltchim Ramnicu Valcea

Anul trecut, in timpul primului mandat al premierului Victor Ponta, ministrul Economiei Daniel Chitoiu a sesizat Parchetul si ANAF in legatura cu suspiciuni de coruptie si prejudicii de 6 milioane de euro aduse la Oltchim Ramnicu-Valcea.

De la acel moment nu a mai fost facut public niciun detaliu cu privire la desfasurarea investigatiei. In aceste conditii este posibil ca totul sa fi fost doar o miscare politica, Chitoiu facand acest anunt intr-un moment in care presedintele PDL, Vasile Blaga, ii ceruse lui Ponta sa se deplaseze din studiourile TV la Combinatul Oltchim" si sa-l demita "pe asa-zisul ministru al Economiei, Daniel Chitoiu".

"Am dezvaluit toate nenorocirile care au avut loc acolo in ultimii trei ani si cred ca toata Romania a inteles ce s-a intamplat la Oltchim. ARD se afla acum in situatia in care «Hotul striga hotii!», in incercarea de a ascunde sub pres mizeria facuta la Oltchim. Nu l-am auzit pe domnul Blaga sau pe vreun alt membru al PDL sa-si asume nici macar 1% din responsabilitate in ce priveste situatia Oltchim", declara la acel moment Daniel Chitoiu.

Si Constantin Roibu, seful din ultimul deceniu al Oltchim, demis in 2012, a fost suspectat de coruptie in repetate randuri, printre nemultumiti aflandu-se actionarii minoritari de la PCC.

Roibu a fost cercetat de catre DNA sub acuzatia ca s-ar fi folosit de functia pe care o detine si ar fi favorizat efectuarea unor operatiuni comerciale si financiare in scopul obtinerii de beneficii personale. Pana la aceasta data nu a fost luata nicio masura oficiala impotriva fostului sef al Oltchim.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri