3 / 6

Mihai ROHAN, CIROM: Sunt foarte multe santiere deschise dar care bat pasul pe loc

Mihai Rohan (foto), presedintele Patronatului din Industria Cimentului si al altor Minerale (CIROM) a precizat in cadrul aceleiasi dezbateri ca desi se anunta multe proiecte noi, sunt foarte multe santiere deja deschise dar care bat pasul pe loc.

“Constructiile la metroul din Drumul Taberei stau pe loc, iar acest lucru ne ingrijoareaza foarte mult. Nu stim de ce nu sunt bani ca sa continue. Portiunea de autostrada Deva-Lugoj a fost de asemenea demarata de anul trecut, dar lucrarile sunt impiedicate in ciuda finantarilor si totul tine de o decizie politica. Autoritatile trebuie sa prioritizeze investitiile si trebuie sa aloce fondurile si sa ne informeze in privinta deciziilor pe care le iau”, a declarat Rohan.

El a subliniat totodata ca la nivelul anului trecut industria constructiilor din Romania a cunoscut o crestere de 2%, la 7,6 milioane de tone, sustinuta in principal de lucrarile ingineresti care au avut un avans de 8% fata de anul 2011. Piata cimentului, spune Rohan, a raportat o evolutie de numai 1%, dar a mers “in ritm cu aceasta”.

“Industria cimentului este in pas cu tendintele si incercam sa producem la calitatea folosita si in strainatate. Pana in prezent s-au investit peste un miliard de euro in fabrici si productie, principala preocupare a industriei fiind reducerea consumului de noxe si alinierea la standardele UE”, a incheiat acesta.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri