2 / 4

Jean Nicolaos, director strategie relatii internationale CFR SA: Avem bugetate investitii care depasesc 7 MLD. €

CFR SA si-a bugetat pentru urmatorii ani investitii care depasesc 7 miliarde de euro, constand in special in reabilitarea cailor ferate si a infrastructurii feroviare.


Prioritatea companiei in perioada urmatoare consta in reabilitarea coridorului Pan-European care tranziteaza Romania din Ungaria pana la Constanta.


“Reabilitarea presupune cresterea vitezei de mers la peste 160 de kmph. Lucrarile sunt finalizate in prezent de la Predeal la Constanta. In exercitiul financiar 2014-2020 ne-am bugetat investitii de 4 miliarde de euro pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din nordul tarii, in timp ce reabilitatea ramurii sudice a tarii necesita un efort financiar de 3 miliarde de euro”, a declarat Jean Nicolaos (foto stanga), director de strategie si relatii internationale in cadrul CFR SA.


Potrivit acestuia bugetul anual al CFR se ridica la 1 miliard de euro.


Intrebat cum vrea reprezentantul companiei sa mareasca viteza de mers a trenurilor la peste 160 de kmph cand in prezent media transportului feroviar este de 46 de kmph, Nicolaos a precizat ca cea mai viabila solutie este reabilitarea cailor ferate prin fonduri europene, investitii care se vor ridica la un total de peste 7 miliarde de euro in urmatorii ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri