3 / 4

Adrian Angelescu, sef servicii Metrorex: Prioritatile sunt finalizarea Magistralei 4 si Magistrala 5

Adrian Angelescu (foto), sef de servicii in cadrul Metrorex a declarat in cadrul evenimentului organizat de Ziarul Financiar ca prioritatile institutiei pe care o reprezinta sunt atragerea de fonduri europene pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 4 si Magistrala 5 de metrou.

“Derulam lucrari la Magistrala 4, iar conform contractului de executie lucrarile ar trebui sa fie gata pana la finalul anului 2015”, a declarat Angelescu.

Potrivit acestuia, de la inceputul anului Metrorex a solicitat fonduri europene care trebuie utilizate pana la 31 decembrie 2015.

Pe lista prioritatilor Metrorex se afla si continuarea Magistralei 5 (Eroilor – Pantelimon), strategie care presupune punerea in functiune a acesteia in doua etape: prima vizeaza portiunea dintre Eroilor si Iancului, urmata de segmentul delimitat intre Iancului si Pantelimon.

“Lucrarile aici sunt mai dificil de realizat. Bucurestiul este un oras cu sol nisipos”, spune reprezentantul Metrorex.

Angelescu a mai spus ca pana in 2021 Metrorex si-a propus sa puna in functiune si linia de metrou care leaga Capitala de aeroportul Otopeni.
“Avem in plan atacarea lucrarilor pentru realizarea conexiunilor cu aeroportul Otopeni : pana in 2017 vrem sa incepem lucrarile, iar pana in 2021 vrem sa punem in functiune linia de metrou”, a conchis acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri