3 / 12

#2 Piata constructiilor va fi influentata pozitiv in 2014 de alegerile prezidentiale si cele parlamentare si va cunoaste o crestere de 10%

Marius Dragne, CEO Xella/Ytong: nota 8

In mod traditional orice an electoral a influentat in mod direct piata de constructii, dar este dificil sa estimam daca impactul va fi unul major, care sa duca spre o crestere de doua cifre a domeniului de constructii.
Ramane de vazut in cel fel va fi influentata activitatea de pe santiere in special de alegerile europarlamentare. Exista fonduri importante in cadrul Uniunii Europene care pot fi accesate atat pentru dezvoltarea infrastructurii cat si pentru termoreabilitarea blocurilor. Romania s-a dezvoltat destul de lent in aceste directii, iar forurile europene chiar au atras atentia in privinta intarzierilor in ceea ce priveste atingerea unor obiective asumate in comun.

Aurel Vlaicu, director general Gealan: nota 6

Este probabil ca pe fondul cuceririi masei de alegatori, alegerile prezidentiale sa influenteze artificial anumite proiecte, insa acest lucru se va simti pe termen scurt si in final va fi nesustinut.

Andrei Sulyok, director general Lindab Romania: nota 4

Alegerile programate pentru 2014 vor avea o influenta pozitiva, dar piata va avea o crestere de doar cateva procente, 3-4, cel mult.


Rudolf Vizental, CITR: nota 1

Pentru 2014 putem avea o prognoza de crestere, insa, in conditiile actuale ale pietei constructiilor, ea nu poate depasi un prag de 5%.

Marius Vacaroiu, director general Policolor-Orgachim: nota 7

Este adevarat ca anul electoral aduce de obicei o dezmortire a investitiilor si din cat se poate observa, la nivel guvernamental, au fost alocate pentru anul viitor fonduri mai mari pentru investitii de dezvoltare a infrastructurii. Trebuie sa vedem acum si cat din discutiile pe marginea proiectelor de anvergura nationala se va realiza. Piata constructiilor va fi influentata, dar o estimare de crestere de 10% este prea mare.

Laurentiu Plosceanu, presedinte ARACO: nota 5

Estimarile noastre sunt pozitive din perspectiva existentei unor premise pozitive in ceea ce priveste influentele contextuale pozitive generate de cele 2 runde de alegeri.

Nu suntem insa atat de optimisti in ceea ce priveste gradul de crestere estimat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri