4 / 12

#3 Segmentul rezidential va inregistra un ritm accelerat de crestere incepand cu 2014

Laurentiu Plosceanu (foto), ARACO: nota 3
Segmentele care vor sustine eventuala crestere sunt ancorate in infrastructura de transport, infrastructura energetica, proiectele de mediu si cele de eficientizare energetica a imobilelor. Segmentul rezidential va reincepe sa creasca dupa ce bancile vor reusi sa se debaraseze de stocul de cladiri finalizate sau nu ca au fost executate ca garantii in anii precedenti.

Andrei Sulyok, Lindab: nota 1
Nu exista motive pentru care am putea estima o crestere, deci nici intr-un caz una accelerata. Vedem numarul autorizatiilor de constructie oarecum constant, numarul de constructii aflate in stadiu de proiectare mic dar constant.

Marius Dragne, Xella: nota 6
Potential in segmentul rezidential exista, putem discuta despre o posibila crestere in 2014, dar semnalele actuale nu sunt extrem de pozitive si nu cred ca putem vorbi inca de un ritm accelerat de crestere. In 2013 statul a construit foarte putine locuinte sociale. Numarul locuintelor livrate a fost de zece ori mai mic decat in anul precedent. Anul viitor implicarea autoritatilor in dezvoltarea de locuinte ar putea fi mult mai mare. De asemenea, s-a remarcat o crestere a interesului unor dezvoltatori privati pentru acest domeniu, dar este foarte important ca si finantarea sa fie deblocata, astfel incat sa fie incurajat consumul din partea beneficiarilor finali. A crescut in 2013 numarul de locuinte realizate cu fonduri private, trend care daca se va mentine si in 2014 nu poate fi decat un semn bun.

Aurel Vlaicu, Gealan: nota 6

Ne dorim ca acest segment sa inregistreze cresteri fapt ce ar atrage un plus business-ului Gealan, insa nu putem stii cat de accelerat va fi acest ritm, de la sezon la sezon avem surprize si trebuie sa ne readaptam pietei.

Rudolf Vizental, CITR: nota 6

Constructiile civile sunt o oportunitate de crestere pentru piata in 2014. A construi ieftin apartamente cu suprafete mici si medii reprezinta o adaptare la cererea din acest moment. Insa acesta cerere este totusi moderata, beneficiarii finali avand inca un apetit investitional limitat.

Marius Vacaroiu, Policolor-Orgachim: nota 5
Este corect sa spunem ca va inregistra crestere dar „acceleratia” va fi redusa. Deocamdata segmentul rezidential nu da semne de revitalizare rapida iar masuri/ surse de „apa vie” care sa o stimuleze prompt nu au fost inca identificate

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri