4 / 13

Chevron l-a vizitat si pe Traian Basescu

Prima mentiune publica a sefului statului despre exploatarea gazelor de sist a fost facuta pe 11 martie 2012, dupa ce, potrivit fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, Basescu a fost vizitat de reprezentantii grupului petrolier american Chevron, liderul mondial in exploatarea gazelor de sist.


"In opinia mea, in momentul de fata, sunt foarte multe interese, nu spun ale politicului sau ale Guvernului, Doamne fereste, dar se manifesta interese ca Romania sa devina tot mai dependenta energetic. Eu va cer sa priviti cu maxima responsabilitate nevoia Romaniei de a-si creste consistent capacitatea de a produce energie atat nucleara, energie din Marea Neagra, cat si energie din gaze de sist, daca intr-adevar avem resurse", a spus presedintele, intr-un discurs sustinut in fata Parlamentului.


Referindu-se la problema exploatarii gazelor de sist in Romania, fostul ministru al Mediului a afirmat ca, in prezent (martie 2012 - n.r.), compania Chevron este inca in faza de explorare, "de prospectiuni", la nivelul intregii Uniuni Europene.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri