2 / 6

Efectul exitului Baumax: Leroy Merlin ajunge la 16 magazine si afaceri de 150 mil. euro

Baumax, unul dintre cei mai importanti retaileri specializati pe segmentul DIY din Europa, a raportat o pierdere consolidata pentru toate subsidiarele grupului austriac din Europa, de 189 de milioane de euro, dupa ce veniturile s-au ridicat la 1,13 miliarde de euro, in crestere cu 5% fata de anul 2012.


Presa austriaca nota la finalul lunii trecute ca reprezentanta din Austria a Baumax a raportat cele mai mari pierderi din grup, de peste 150 de milioane de euro si a aratat ca pana la finalul acestui an retailerul va inchide toate magazinele pe care le detine pe pietele din Turcia, Romania, Bulgaria, dar si Croatia.


Piata romaneasca a retailului de bricolaj traverseaza o perioada dificila, marcata de retrageri si consolidare. Grupul britanic Kingfisher a preluat anul trecut, ce la grupul francez Besson, magazinele Bricostore din Romania, care sunt transformate in Brico Depot.


In urma tranzactiei, Leroy Merlin, cu cele 16 magazine pe care le va detine si alte doua in lucru va ajunge la un rulaj de aproximativ 150 de milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri