3 / 6

Gian Sharp, CEO Cargus

Tendinte dupa primele 6 luni


Clientii Cargus isi doresc si mai multa flexibilitate, transparenta si rapiditate in ceea ce priveste comenzile lor. De asemenea, am observat o eficientizare a zonei de procesare, consecinta fiind un volum din ce in ce mai mare de colete transportat si livrat. Un element din ce in ce mai important devine comertul online. Fata de perioada similara a anului trecut, am reusit sa avem o crestere de 45% a volumelor transportate. Numarul de expedieri a cunoscut o crestere spectaculoasa. Avem in acest moment un nivel de peste 57.000 colete pe zi pentru aceste prime sase luni. La zona de B2B business to business am inregistrat o crestere de 30% pentru incasari, in primele sase luni. Segmentul de B2C business to customer, a avut o crestere de 112% in incasari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cel mai cautat serviciu este Cargus Express cu toate elementele lui suplimentare: plata ramburs, deschidere colet, retur documente.


Estimari semestrul II


Luand in considerare trendurile ascendente de pe cele doua segmente de business – clienti corporate si clienti persoane fizice, cu siguranta ca partea a doua aanului ne va aduce o crestere si mai mare decat cea de pana acum. Zona de clienti business s-a dublat in aceasta perioada, iar cea de clienti persoane fizice se mentine la un nivel constant. E bine cunoscut faptul ca finalul de an aduce intotdeauna o crestere a cererii pentru transport, de aceea ne asteptam sa avem o crestere de 20% vs aceeasi perioada a anului 2013.


Cifra de afaceri Cargus


In 2014 ne asteptam la o crestere importanta. Sigur vom atinge acel prag de plus 26% fata de cifra de afaceri 2013.


Piata de curierat


Piata de curierat poate atinge o valoare de maximum 250 milioane de euro anul acesta, daca ne referim strict la piata interna, servicii de curierat desfasurate pe teritoriul Romaniei. Avem in vedere aici cresterile din zona de clienti business, cresterea din zona de comert online, eficientizarea zonelor de procesare a comenzilor din fiecare companie, precum si toate serviciile implementate de acestea.


Mediul de afaceri


Mediul de afaceri din Romania este unul foarte dinamic si am simtit acest lucru si in evolutia recenta a companiei noastre. Exista o cerere permanenta de servicii, de facilitati acordate.


Servicii noi Cargus


Ship & GO AM, Ship & GO Collect, servicii disponibile din oficiile Cargus Ship & GO si Deschidere colet la livrare, dedicat mai ales pietei de comert online.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri