4 / 6

Polonia, una dintre cele mai dezvoltate piete de bricolaj

Polonia este, fara indoiala, una dintre cele mai dezvoltate piete din regiune in ceea ce priveste retailul DIY. Piata din Polonia este dominata de catre retailerul autohton PSB Mrowka, insa Kingfisher, prezent pe piata din Polonia sub brandul Castorama, detine suprematia cand vine vorba de rulajele obtinute.

PSB Mrowka – 176 magazine

PSB Morwka este cel mai extins retailer specializat in vanzarile de bricolaj din Polonia cu 176 de magazine pe intreg teritoriul tarii. Cea mai aglomerata zona este cea din sud, care numara 82 de spatii comerciale, urmata de centrul tarii, cu 49 de unitati, pentru ca in nordul Poloniei sa se regaseasca alte 45 de magazine de profil.
PSB Morwka a dezvoltat in ultimii ani o platforma extinsa prin intermediul careia vand si online produsele, compania poloneza numarand in prezent circa 70 de astfel de zone specializate.

Conform celor mai noi informatii oferite de compania de cercetare PMR, veniturile PSB Morwka au crescut in 2013 cu 20%, la un rulaj total de aproximativ 200 de milioane de euro.

Bricomarche – 101 de magazine

Bricomarche, parte a grupului Musketeers, unul dintre cei mai mari francize din Polonia pe segmentul de supermarketuri, casa si gradina, dispune de spatii comerciale cuprinse intre 1.000 si 2.500 de metri patrati. Cu astfel de magazine de mici dimensiuni, strategia grupului este aceea de a se axa pe orase mai mici, oferind pana la 25.000 de repere clientilor sai.

Bricomarche este prezent pana acum pe trei piete Europene – in Polonia, Franta si Portugalia. In Polonia, Bricomarche detine un numar de peste 100 de magazine, fiind al doilea cel mai extins retailer de profil.

Kingfisher (Castorama + Brico Depot)

Britanicii de la Kingfisher sunt cel mai mare grup specializat in bricolaj pe piata din Polonia in ceea ce priveste rulajele obtinute. Kingfisher a intrat oficial pe piata poloneza in anul 2002, dupa ce in anul 1997 franciza Castorama a inaugurat primul magazin de profil, in Varsovia. In anul 2006, Kingfisher aduce pe piata poloneza brandul Brico Depot, prezent si in Romania de la inceputul acestui an, pentru ca in prezent cele doua branduri sa insumeze in Polonia 72 de magazine (68 – Castorama si 4 – Brico Depot).

Foto: mrowka.com.pl

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri