22 / 23

Fondurile UE vor fi mai bine orientate si mai simplu de accesat

Teodor Frolu, co-managing partner DC Communication

• Dupa exercitiul pe fondurile europene – care, chiar daca a intampinat multe provocari in derulare - deja a inceput sa existe un knowledge la nivelul unor comunitati. Aici au inceput sa isi faca efectul aceste fonduri care stimuleaza dezvoltarea de asocieri. Si, ca in orice asociere sau grup de actiune locala, comunicarea este unul din instrumentele de baza de actiune.
• Din acest motiv, previziunea mea este ca exista premisele ca noile finantari, care vor incepe anul viitor pe fonduri UE, vor fi mult mai bine orientate si mai simplu de accesat. In acest fel, poate avea loc o revigorare spectaculoasa a societatii civile romanesti. In acest moment, premisele sunt foarte bune pentru asa ceva, din trei motive:
- Deja s-a trecut printr-o experienta si unii au o experienta de succes care le-a dat incredere si au putut sa devina modele si pentru altii;
- Este un trend general in administrarea fondurilor europene, si mai ales in noul guvern, de a simplifica accesul la finantari pe aceasta zona;
- Prin sistemul creat cu ajutorul social media si prin toate instrumentele de comunicare se sprijina in acest mod dezvoltarea de retele pentru a comunica, pentru a-si stabili obiectivele comune si pentru a incepe sa actioneze in comun.
• Asadar, va fi o schimbare majora de raportare sau de implicare a unor grupuri de actiune locala care vor incepe sa fie mult mai profesioniste, care vor fi capabile sa atraga resurse si vor fi mult mai influente in cadrul societatii romanesti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri