2 / 11

Povestea romancei care conduce business-ul Avon in 17 tari

Inca din perioada in care studia la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica lucra in domeniul vanzarilor. Vindea de la tigari pana la calculatoare si gadgeturi, si tinea in acelasi timp cursuri de engleza pentru prescolari pentru a-si intregi veniturile si pentru a acumula experienta. Afirma cu tarie ca tot ce a studiat a ajutat-o: “Am combinat cunostintele dobandite in facultate in orice decizie pe care am luat-o in orice functie”, spune Angela Cretu, devenita astazi una dintre cele mai de succes femei din mediul de business.


In cadrul Avon, a inceput ca director de vanzari zonal, in judetul Constanta, si dupa nici trei ani a fost promovata ca divion sales manager. Un an mai tarziu, deschidea business-ul Avon din Serbia si Muntenegru din pozitia de national sales manager si tot acolo avea sa aiba prima experienta de country management. Peste trei ani, se intoarce in Romania sa conduca business-ul de pe meleagurile natale si reuseste sa creeze si sa implementeze un model de business care avea sa o propulseze in fruntea managementului Avon. “Cu echipa de aici, am creat un nou model de business care a devenit trendsetter si care a facut Romania o piata de top din portofoliul Avon. Atunci am primit provocarea sa conduc zece piete in sud-estul Europei”, isi aminteste Angela.


In fiecare etapa am spus ca nu trebuie sa ma las intimidata nici de varsta mea, nici de faptul ca sunt femeie sau ca sunt romanca intr-o firma globala


Angela Cretu


Dupa alti trei ani in aceasta pozitie, Angela Cretu este numita VP business model inovation la New York si devine cel mai tanar vicepresedinte Avon din istoria companiei. Cum s-a simtit in aceasta ipostaza? “Puternica, cum ma simt si acum. Varsta nu e niciodata un dezavantaj. Desi nu mai am atuul tineretii, am alte atribute, am experienta si viziunea specifice”, spune Angela.

Citeste articolul integral aici


Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri