2 / 11

2. Managerul Florin Secureanu, arestat pentru sustragerea banilor din casieria spitalului Malaxa

Florin Secureanu a fost demis, in 29 noiembrie, din functia de manager al Spitalului Malaxa de primarul Capitalei, dupa ce Gazeta Sporturilor a relatat ca acesta scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie.


Procurorii sustin ca in perioada mai 2009 - noiembrie 2016, Florin Secureanu a conceput si a pus in aplicare o schema prin care sustragea aproape zilnic sume de bani din casieria spitalului.


"Din probele administrate a rezultat ca s-au emis facturi pentru un numar de 1.075 zile, ceea ce inseamna ca suspectul si-a insusit, in 1.075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totala delapidata este evaluata la 1.944.594 lei, ceea ce reprezinta si prejudiciul cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa", se arata in ordonanta procurorilor.


Managerul Secureanu i-a cumparat iubitei sale, alintata "Vrabi", bijuterii in valoare de 9.000 de euro achitate in baza unui contract pentru curatarea instrumentarului de la Sectia Ginecologie, a relatat Gazeta Sporturilor, care a prezentat si inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura si ameninta pe angajatii care sunt practic fortati sa tina o contabilitate dubla.


Pe lista de plati a Spitalului Malaxa sunt mai multe firme care s-au ocupat de imaginea managerului Florin Secureanu, Grupul de Arte SRL, cu sediul in Bucuresti, fiind una dintre acestea si incasand de la spital 46.714 de lei.


De asemenea, GSP a prezentat o factura de 3.144 de lei de la SC Megazone Concept SRL, un loc unde se organizeaza petreceri, achitata de SC Noventis. Factura reprezinta plata pentru petrecerea care a avut loc in 16 iunie 2016 pentru baiatul cel mic al managerului Secureanu. Noventis este unul dintre cei mai mari furnizori al spitalului, cu 12.136.000 de lei incasati de la Malaxa.


Jurnalistii au aratat ca in 2 aprilie Secureanu a adus la contabilitatea spitalului o factura in valoare de 14.313 lei de la magazinul Leroy Merlin, de unde a achizitionat pentru vila sa in constructie mai multe materiale, intre care caramida sticla, polistiren expandat, manusi de protectie.


Fostul manager al Spitalului Malaxa a platit din fondurile unitatii medicale si achizitionarea unul balon intragastric pentru o femeie pe care o numea "nepotica", dar si o interventie chirurgicala la clinica privata Monza pentru o matusa a iubitei sale, mai scrie Gazeta Sporturilor.


Spitalul Malaxa a cumparat si un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasa.


Sursa foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri