3 / 7

Braiconf

Braiconf este un nume cu traditie in industria de confectii din Romania, care implineste 69 de ani pe piata locala. Desi a inceput ca o fabrica de confectii subordonata regimului comunist, a reusit sa faca tranzitia spre capitalism si sa se mentina pe linia de plutire pe piata romaneasca.

Poate pentru tinerii din ziua de azi numele Braiconf nu le spune mare lucru, dar cu siguranta parintii si bunicii cunosc fabrica braileana de textile care realiza camasi inca de pe vremea comunistilor. Istoria Braiconf incepe in anul 1950, cand fabrica braileana incepe productia de camasi, sub tutela regimului comunist.

Timp de patru decenii, Braiconf se dezvolta, isi mareste capacitatea de productie si colectivul si incepe sa exporte in afara granitelor. Dupa caderea regimului comunist, in 1996 are loc privatizarea companiei, moment decisiv in istoria producatorului roman. Dupa privatizare, Braiconf a inceput sa lucreze in sistem lohn pentru diversi clienti internationali, activitate care se mentine si astazi si care reprezinta 80% din productia totala a Braiconf, lucrand pentru tari precum Italia, Franta, Suedia, Rusia, Norvegia, Germania sau Statele Unite ale Americii.

Restul reprezinta dezvoltarea propriului brand, Braiconf, strategia care a venit odata cu timpul si dezvoltarea fostei fabrici comuniste. Tot dupa privatizare, producatorul roman incepe sa-si dezvolte propria retea de magazine, care in prezent numara 16 magazine in majoritatea oraselor mari din tara. Anul trecut, producatorul Braiconf a bifat venituri de 48 milioane lei, cu 11% mai mari fata de 2017.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri