Pe piata romaneasca, branduri internationale precum Zara, H&M sau C&A fac legea in ceea ce priveste achizitia de imbracaminte si incaltaminte. Cu toate acestea, in ultimii ani, romanii s-au reorientat catre branduri locale, create si produse in Romania, iar piata locala de moda a ajuns sa numere cativa producatori de top care vand masiv in intreaga tara, si in unele cazuri, si in afara granitelor. Mai jos am facut o selectie a unor producatori romani care au businessuri cu imbracaminte si incaltaminte romaneasca si care fac concurenta serioasa gigantilor internationali.

Datorita volumelor mari, colectiilor care se rotesc masiv si preturilor mici pe care le ofera, branduri precum Zara, H&M sau C&A ajung deseori in cosul de cumparaturi al romanilor. In ultimii ani insa, romanii au inceput sa renunte la fast fashion si sa sprijine productia locala. Fie ca vorbim despre branduri romanesti cu traditie sau care s-au impus in peisajul de moda de-a lungul timpului sau despre designeri la inceput de drum, romanii au inceput sa realizeze ca productia autohtona ofera o calitate superioara, dar si colectii si articole unice sau in editie limitata.

Mai jos am facut o scurta selectie a unor branduri romanesti de top, care au devenit nume de referinta in productia si retailul de fashion si care, desi nu se compara ca pozitionare cu brandurile mass-market, fac concurenta serioasa oricarui retailer international.

Vrei sa afli mai multe despre industria de fashion? Fashion ROute, conferinta dedicata retailului de fashion si industriei textile, se reintoarce cu a treia editie pe 21 mai. Sub deviza Fashion Upgrade, Fashion ROute isi propune sa exploreze toate transformarile prin care industria trece si care este impactul acestora asupra pietei romanesti. Detalii, AICI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri