3 / 8

Rafar anunta o medie de doua magazine pe an pentru fiecare brand

Rafar, divizia fashion a Grupului RTC, a lansat anul trecut pe piata din Romania brandul britanic de tip concept store Debenhams, prezent in Bucuresti Mall (cel mai mare spatiu defashion din tara, 2.500mp) si in Polus Center din Cluj. Magazinul contine colectii semnate de designeri celebri pe plan international si 11 branduri in exclusivitate in Romania.

“Dupa ce in 2007 am deschis, odata cu Debenhams, cel mai mare magazin fashion din Romania, anul acesta intram pe noi zone de fashion retail adresate unor segmente bine definite de public: aducem Olsen pentru femei de peste 30 de ani si Mandarina Duck, brand de genti si accesorii pentru femei si barbati care iubesc calatoria", declara directorul executiv Rafar, Ramona Stanciulescu.

Magazinul Olsen este deschis in Bucuresti Mall, iar Mandarina Duck se va lansa in aprilie, in Baneasa Shopping City. In total, investitiile Rafar in cele trei branduri se cifreaza la “aproape 5 milioane de euro”, potrivit directorului Rafar.

“In afara de magazinele Olsen si Mandarina Duck, vom deschide inca doua magazine Debenhams in afara Bucurestiului. Investitia in aceste locatii va fi de 2,5 milioane de euro”, a mai spus Stanciulescu.

Cele doua magazine Debenhams au inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 6 milioane euro, potrivit reprezentantilor Rafar. “La nivelul diviziei, estimam un rulaj de 10 milioane de euro. Strategia de dezvoltare inseamna o medie de doua magazine pe an pentru fiecare dintre branduri, iar numarul de branduri din portofoliu va creste cu 2 sau cu 3 nume in fiecare an. Nu ne gandim numai la Bucuresti, ci vom merge acolo unde se dezvolta cele mai interesante proiecte”, a incheiat CEO-ul Rafar.

In noiembrie 2007, grupul RTC a preluat integral actiunile companiei Fashion Retail Group (FRG) care detinea franciza pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova pentru brandul britanic de moda Debenhams. In urma acestei tranzactii, presedintele grupului RTC, Octavian Radu, a renuntat la 40% din pachetul de actiuni pe care il detine in AAV Group, companie al carui actionar unic este in prezent Vicentiu Zorzolan. AVV Group detine drepturile de franciza pentru brandurile Esprit, Springfield si Women’Secret.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri