2 / 15

Tranzactie surpriza in asigurari

O tranazctie gigant de ordinul sutelor de milioane de euro a fost anuntata in primul trimestru, insa va fi incheiata in perioada urmatoare.

Grupul financiar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), si-a vandut afacerile de asigurari, inclusiv cele de pe piata romaneasca, conationalilor de la Vienna Insurance Group (VIG) pentru 1,445 miliarde euro. Incheierea tranzactiei este asteptata pentru cel de-al treilea trimestru.

Tranzactia include vanzarea actiunilor tuturor companiilor de asigurari de viata si a companiei de asigurari non-viata apartinand BCR in Romania, precum si acordurile de distributie pe tari, incheiat pe 15 ani intre bancile locale si companiile de asigurari locale.

Astfel, VIG va cumpara in Romania - dupa obtinerea aprobarilor din partea managementului, consiliului de supraveghere si autoritatilor de reglementare ale pietei de asigurari si din domeniul concurentei - participatii majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari, de la Banca Comerciala Romana (BCR).

Cinci procente din BCR Asigurari de Viata vor ramane in posesia BCR, similar situatiei din celelalte tari/

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri