3 / 26

Locul doi vine tot din insurance

De asemenea, a doua mare tranzactie corporate provine din asigurari. Vienna Insurance Group a ajuns la un acord cu Uniqa Austria Group, in ceea ce priveste preluarea integrala a asiguratorului romanesc Unita de catre Uniqa, afacere ce ar urma sa fie incheiata in al treilea trimestru al acestui an.

Tranzactia va trebui sa fie aprobata de autoritatile de supraveghere, si in special de autoritatea europeana antitrust.

"Am anuntat cu ceva timp in urma vanzarea diviziei Unita, din cadrul grupului, si am contractat banca JPMorgan pentru a organiza licitatia. Pe baza ofertelor primite, am decis sa intram in negocieri cu Uniqa", a declarat directorul executiv al Vienna Insurance Group, Günter Geyer (foto).

Grupul austriac Uniqa ar putea plati circa 230 milioane de euro pentru societatea Unita, daca pretul a fost stabilit pe baza unui raport similar cu cel al asiguratorului Asiban, au spus surse apropiate afacerii.

Munich Re, cel mai mare asigurator german, a oferit sub 150 milioane euro, pierzand astfel licitatia.


Vienna Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, avand sediul in Viena. In afara Austriei, grupul activeaza, prin intermediul subsidiarelor si companiilor de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Grecia, Croatie, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ucraina, Ungaria si Belarus. Grupul detine, de asemenea, subsidiare in Italia si Slovenia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri