3 / 9

Tigla metalica creste odata cu piata de constructii

Piata tiglei a avut un trend spectaculos anul trecut, remarcandu-se in prim-plan avansul pietei de tigla metalica. “Conform specialistilor in domeniu, piata invelitorilor va creste cu 30% comparativ cu 2007, pana la valoarea de aproximativ 180 milioane euro. Daca facem o comparatie cu cresterea din 2007, fata de 2006, de 37%, remarcam o moderare, semn de inceput al unui proces de stabilizare a pietei”, considera Andrei Sulyok, director general Lindab Romania, filiala producatorului suedez de invelitori, sisteme metalice, ventilatii si tubulatura Lindab.

In primul semestru al 2007, Lindab Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 17,7 milioane de euro, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului 2006.

“La fel ca si in 2007, tigla metalica va constitui anul acesta circa doua treimi din valoarea totala a pietei de sisteme de invelitori pentru acoperis”, spune Sulyok. In 2007, piata autohtona de invelitori metalice, cu o pondere de aproximativ 60% in totalul pietei de invelitori, a avansat cu aproximativ 50% fata de anul precedent, cand era estimata la 54 milioane de euro, potrivit declaratiilor directorului general Lindab Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri