3 / 4

Investitii de 3 milioane de euro in service, tehnologie si distributie

In prezent, Marcom detine, pe langa sediul central din Bucuresti, 9 puncte de distributie a utilajelor pentru constructii, localizate in principale zone geografice si economice ca Iasi, Timisoara, Craiova, Constanta, Brasov, Arad.

“Urmeaza ca anul acesta sa ne consolidam pozitia in teritoriu si sa dezvoltam inca 2-3 filiale, depinzand de piata si unde va exista cerere mai mare. Intentionam sa investim aproximativ 3 milioane de euro”, a spus Marcu, cifrand investitiile de anul trecut la 2 milioane de euro. Anual, compania investeste in training-ul angajatilor si activitatile de service si distributie.

Din 2006, compania comercializeaza utilaje Komatsu dotate cu sistemul de monitorizare prin satelit Komtrax, care asigura transmiterea unor informatii exacte legate de coeficientul de utilizare al echipamentului, pozitia utilajului, consumul zilnic de combustibil, problemele tehnice aparute, programul de mentenanta etc. De ce este atat de important un astfel de sistem pe piata autohtona?

“Din 2008 avem practic 650-700 de utilaje dotate cu acest sistem. Prezinta aplicabilitate atat pentru client, cat si pentru distribuitor, producator, dar si pentru companiile care inchiriaza aceste utilaje sau societatile de leasing”, afirma presedintele Marcom, care mizeaza pe interesul clientilor pentru tehnologia avansata care ajuta la localizarea si buna functionare a utilajelor in demararea lucrarilor de constructii.

Anul trecut, piata utilajelor de constructii a fost evaluata la 2.671 de unitati, potrivit ADUC (Aasociatia Distribuitorilor de Utilaje de Constructii), fiind in continuare sub semnul importurilor, toate marcile producatoare de astfel de utilaje existand deja pe piata autohtona, ca si in Europa (singurul producator local, Promex Braila, a vandut anul trecut doar 9 excavatoare).

Marcom, afacere detinuta de Cobstantin si Maria Marcu, activeaza pe piata romaneasca din 1992 si este importator de echipamente industriale si constructii Komatsu (buldoexacavatoare, excavatoare, incarcatoare, buldozere etc), Potain (macarale), Grove (automacarale), Sennneborgen (masini de manipulat), Indeco (ciocane hidraulice), Mantovanibenne (atasamente pentru demolari). Compania are in prezent 110 angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca pana la 130-140 in acest an.

Principalii competitori ai Marcom sunt Terra Romania (distribuitor al marcii JCB), Bergerat-Monnoyeur, (distribuitor Caterpillar), Liebherr (reprezentantul marcii cu acelasi nume) si Powertek (distribuitor Terex).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri