2 / 5

Consecintele crizei actuale: falimente si consolidare

Desi serios afectata de contextul economic actual, British Airways se anunta a fi unul dintre putinii supravietuitori ai crizei. “Sezonul de iarna, unul foarte dificil in industria aviatica, va mai aduce cel putin 30 de falimente care se vor adauga celor 31 deja consemnate in ultimele 4 luni”, preconizeaza reprezentantul operatorului britanic.

Daca falimetul este consecinta cea mai grava pe care o vor suporta jucatorii de pe piata, o alta consecinta, mai putin drastica, este o consolidare a unui piete in care numarul jucatorilor, traditionali sau cu tarife scazute, era in crestere.

“Procesul de consolidare a pietei este unul inevitabil si el poate fi benefic pentru unii jucatori”, mai spune acesta, care vine cu exemplul propriei companii, care in vara anului 2009 va incheia procesul de fuziune cu spaniolii de la Iberia.

“Aceasta fuziune va fi una benefica pentru British Airways din mai multe puncte de vedere: in primul rand Iberia are o prezenta foarte extinsa pe piata Americii Latine si in Caraibe, piete pe care ceilalti operatori sunt mai putin prezenti, costurile cu combustibilul vor scadea, vom avea un singur centru de trainning si vom avea o flota comuna”, mai afirma Delibashev.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri