3 / 4

Petrom si-a mentinut la noua luni nivelul productiei de titei in Romania, la 3,4 mil. tone

Petrom si-a conservat productia de titei din Romania in primele noua luni din acest an, la nivelul de 3,40 milioane tone, ca urmare a imbunatatirii activitatii de foraj si a modernizarii sondelor, in vreme ce productia totala din Kazahstan a urcat cu 38% in trimestrul III.

In primele trei trimestre din 2007, Petrom a extras in Romania circa 3,403 milioane tone de petrol.

In schimb, productia totala de titei si gaze a Petrom in Romania a scazut cu 2% in intervalul ianuarie - septembrie, la 51,89 milioane barili echivalent petrol (bep), fata de aceeasi perioada din 2007 cand productia se ridicase la 52,77 milioane bep.

Totodata, grupul a extras in primele noua luni din an cu 1% mai mult titei, la 25,74 milioane de barili echivalent petrol, datorita cresterii productiei de petrol in Kazahstan, iar productia totala (titei si gaze) a ajuns la 53,44 milioane bep, in scadere cu 1%, ca urmare a comprimarii productiei interne de gaze.

In al treilea trimestru, productia de titei si gaze din Kazahstan s-a majorat cu 38%, la circa 583.000 barili echivalent petrolier. Compania mentioneaza ca la sfarsitul anului sau inceputul lui 2009 va fi inregistrata prima productie de titei de la zacamantul Komsomolskoe, cu un volum initial de 5.000 de barili pe zi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri