3 / 5

Ghete: Criza financiara este un factor agravant, si nu un factor declansator

Viorel Ghete considera ca restructurarea activitatilor este un proces continuu pe care companiile si-l asuma, indiferent de contextul economic.

“Tot timpul cineva va incerca sa optimizeze business-ul. Se regandesc diferite activitati intrucat companiile au acum un spatiu din ce in ce mai mare de actiune. Restructurarea este ceva care se intampla in mod constant, peste tot, indiferent de sanatatea industriei respective. Delocalizarea poate fi privita in acest caz si ca o restructurare sau o nevoie de optimizare a rezultatelor. Este o tendinta mai vizibila intrucat o asociem restructurarii sau persoanelor care isi pierd locurile de munca. In present, in fiecare industrie trece printr-o perioda de atenta regandire si analiza strategica”, afirma Ghete.

Din aceste procese de restructurare ar putea castiga unele companii care si-au exprimat dorinta de a investi in Romania, crede Viorel Ghete.

“Cred ca aceste companii vor putea sa genereze un interes mai mare pentru actorii publici si vor putea sa primeasca conditii mai interesante astfel incat sa avem cu totii de castigat. Avand pe de o parte fonduri europene, iar pe de alta parte forta de munca neocupata, am putea sa ne concentram intr-un demers structurat pentru a construi infrastructura de care avem nevoie. Acest lucru ar genera locuri de munca si ar creste atractivitatea tarii noastre fata de diversi investitori. Cred ca este un moment in care dialogul si parteneriatul public-privat trebuie sa inceapa sa functioneze”, declara Ghete.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri