4 / 6

Primele 4-5 luni din 2009, extrem de dificile

Chiar daca in luna martie din 2009 va inaugura zborul Bucuresti - Milano de la care are foarte mari asteptari, Versemann recunoaste ca primele 4-5 luni ale lui 2009 vor fi unele critice. “Este greu de prevazut acum cum va evolua criza economica actuala si de accea inceputul lui 2009 va fi unul foarte dificil in toate domeniile”, afirma el.

Daca atunci cand Lufthansa a decis sa fie prima companie locala traditionala (in afara de low-cost-uri) care introduce zboruri spre destinatii in afara tarii de provenienta, introducand incepand din luna martie a anului viitor ruta Bucuresti - Milano, Italia parea o ruta sigura si profitabila, acum datele problemei s-au schimbat.

“In conditiile economice actuale, cand investorii italieni nu se vor mai inghesui sa investeasca in Romania, iar multi romani se vor intoarce acasa pentru ca nu vor mai avea de lucru in Italia, estimam un grad de ocupare a acestui zbor de 60-65% in 2009, adica vanzarea a circa 1.200-1.300 din cele 2.000 de locuri disponibile saptamanal”, declara germanul.

Evolutia companiei Pirelli pe piata din Romania si cea a producatorului auto Fiat vor fi unii dintre factorii care vor influenta succesul acestei curse.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri