5 / 6

Low costul nu este o amenintare pentru operatorii traditionali

Chiar daca companiile cu tarife scazute ar parea solutia intr-o perioada de criza finaciara, reprezentantul Lufthansa considera ca operatorii traditionali nu vor pierde teren in fata celor low cost.

“Low costurile si companiile traditionale au metode de business diferite si segmente de clienti diferiti, de accea nu consider ca suntem concurenti.
Atunci cand un pasager vrea sa zboare cu un low cost trebuie sa ia in calcul atat serviciile oferite, cat si costurile suplimetare pe care le implica deplasarea de la un aeroport secundar”, mai afirma Versemann.

El spune ca un alt avantaj al operatorilor traditionali este faptul ca acestia ofera conexiuni in toata lumea, spre deosebire de cei cu tarife scazute care ofera doar transportul dintr-un punctul A catre un punct B.

In ceea ce priveste segmentul de business, acesta va fi afectat doar pe zborurile de scurta durata, considera seful Lufthansa. “Daca clientii corporate vor decide sa renunte la business class si sa isi indrepte atentia catre economy class, acest lucru se va intampla doar pentru cursele scurte, nu pentru cele lungi, unde oamenii au nevoie de confort”, mai declara el.

Pana la sfarsitul lui 2009, compania germana nu are in plan introducerea de noi destinatii in si dinspre Romania, desi este in continua cautare de noi rute si destinatii profitabile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri