3 / 5

Discutii de preluare cu doi investitori strategici

In prezent, proprietarul AdePlast negociaza cu doi posibili investitori strategici cedarea unui pachet de actiuni din companie. “Cautam un partener care doreste sa castige bani impreuna cu noi. Oricand as putea vinde 51 de procente din companie la un pret foarte bun, dar dorinta mea actuala nu este sa vand, ci sa maresc capitalul social, fapt ce ne-ar reduce costurile cu dobanzile bancare”, spune Barbut.

El spune ca acesti bani ar ramane in firma si s-ar putea construi imediat, conform planului investitional pe termen lung, a treia fabrica in zona Moldovei, investitie care ar ajuta compania sa devina lider de piata din 2010.

“Problema in acest moment este ca nu am ajuns la un acord asupra controlului in societate. Oricand as putea vinde 51 de procente din companie la un pret foarte bun, dar dorinta mea actuala nu este sa vand, ci sa maresc capitalul social, fapt ce ne-ar reduce costurile cu dobanzile bancare. Acesti bani ar ramane in firma si s-ar putea construi imediat conform planului nostru investitional pe termen lung a treia fabrica in zona Moldovei. Aceasta investitie ne-ar ajuta sa devenim lider de piata din 2010”, declara Marcel Barbut.

Principalii competitori ai companiei sunt Henkel, Baumit, Dufa, Euro MGA, Baumix si Saint-Gobain Weber.

In functie de situatia din piata, Barbut spune ca va reactiona rapid deoarece beneficiaza de un avantaj decizional major fata de concurenta: detine 99,99 % din actiunile AadePlast, fapt ce ii permite sa schimbe instantaneu politica de preturi. “Este posibil ca in acest an, in raport cu miscarile concurentei, sa reducem marginea profitului pentru a ne creste cota de piata”, spune managerul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri