2 / 5

‘Ce a fost doar intentie, se va transforma in dezinteres’

Un studiu recent al Thomson Reuters spune ca valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor inghetate in ultimul trimestru din 2008 este de 322 miliarde de dolari, egala cu valoarea deal-urilor incheiate in aceeasi perioada analizat. Un alt studiu publicat de UBS releva ca o treime dintre tranzactiile anuntate in 2008 in Statele Unite au fost inghetate.

Chiar daca nu exista studii care sa descrie valoarea aproximativa sau numarul de tranzactii blocate anul trecut in Romania, Marius Stancescu opineaza ca piata romaneasca nu seamana cu cea americana sau vest-europeana. “Cred ca negocierile care au inceput cu succes anul trecut se vor inchide in 2009 in proportie mare. Ce a fost doar intentie, se va transforma in dezinteres”, spune Stancescu. [Oportunitatile pietei de investment banking in 2009]

Grupul Riff isi largeste astfel portofoliul de servicii cu inca o linie de business, respectiv serviciul de business brokerage, prin care intentioneaza sa intermedieze achizitia si fuzionarea unor companii.

“Fiind proaspat achizitori ai francizei Sunbelt, am amanat multe semnari de mandate. In acest moment avem in curs de semnare 5 mandate, 4 pentru tranzactii mici (3 – 10 mil euro) si una de peste 150 mil euro”, ne-a declarat Stancescu.

Piata de M&A in 2008: 1,45 mld. euro, 86 tranzactii incheiate

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri