3 / 5

Negocieri anulate si neanuntate public

Chiar daca un studiu recent al Thomson Reuters releva ca valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor inghetate in ultimul trimestru din 2008 pe plan global este de 322 mld. dolari, egala cu valoarea deal-urilor incheiate in aceasta perioada, orice cifra avansata ar fi hazardata pentru piata locala.

“Au fost suspendate tranzactii care fusesera anuntate de catre partile implicate, fara ca valoarea acestora sa fie facuta publica, iar estimarea unei astfel de valori poate fi departe de realitate. Sa ne amintim de tranzactia prin care KazMunai Gaz a preluat Rompetrol si de valoarea estimata a tranzactiei, in aprecierea specialistilor si a presei, care s-a dovedit a fi destul de indepartata de valoarea comunicata ulterior de cumparator”, spune Ioana Racoti.

Mai mult decat atat, avocatul enunta ca au fost cu siguranta suspendate sau anulate negocieri care inca nu fusesera anuntate public, cu exceptia cazului in care vanzatorul organizeaza o procedura competitiva in cadrul careia invita investitori interesati sa depuna oferte de preluare, negocierile in cadrul tranzactiilor de M&A sunt in general aduse la cunostinta publicului intr-o faza avansata a negocierilor, in general in momentul in care partile au ajuns la un acord de principiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri