1 / 9

Pana la 25% dintre IMM-uri ar putea fi inchise

In cazul in care se mentin actualele conditii economice, 25% dintre intreprinderile mici si mijlocii risca sa se inchida anul acesta, crede presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut.

Pentru evitarea colapsului in sectorul IMM-urilor, Guvernul ar trebui sa ia niste masuri, precum deblocarea creditarii, potrivit reprezentantului UNPR, De asemenea, presedintele organizatiei patronale a subliniat ca este necesar ca plata TVA a societatilor sa se produca la incasare.

O alta masura invocata de Milut ar fi scaderea accizelor la gaze, energie si combustibili. "In ultimile luni, calitatea gazelor a fost foarte slaba. De asemenea, avem cea mai scumpa benzina si motorina din Europa", a mentionat presedintele UNPR.

El a adaugat ca, pentru stabilizarea situatiei in randul intreprinderilor mici si mijlocii, este nevoie de facilitarea obtinerii de credite garantate de stat.

O ultima masura indicata de reprezentantul UNPR consta in reglementarea de catre de stat, prin Consiliul Concurentei, a pretului materiei prime. "Nici cu materia prima nu stam mai bine. De pilda, intreprinzatorii din industria constructiilor au ajuns sa achizitioneze ciment din tari precum Bulgaria sau Turcia."

Milut a precizat ca, in Bulgaria, conditiile economice sunt mult mai bune, ceea ce l-a determinat sa-si deschida o societate in aceasta tara.

Omul de afaceri a preluat in 1998 Prefab Bucuresti prin intermediul firmei Romerica International.

Uniunea Nationala a Patronatului Roman a organizat, ieri, o conferinta de presa cu tema "Evolutia economica a IMM-urilor in perioada iulie 2008 - martie 2009".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri