2 / 6

Domenii mai putin expuse

La polul opus, cele mai afectate de criza sunt fara discutie companiile care activeaza in domeniul imobiliar impreuna cu industriile adiacente (constructii, brokeraj, finantare), dar si cele din domenii cum sunt textilele, constructiile si, nu in ultimul rand, segmentul auto. La acestea se mai adauga si companiile active in domenii ca IT, mobilier si transporturi.

“Tendinta generala in perioada urmatoare va fi de continuare a contractiei, dar este foarte dificil de estimat unde si cand se va opri aceasta tendinta, cred insa ca vom asista la reasezari ale echilibrelor economice, iar unele deja se observa. De exemplu, pana anul trecut, exista o criza interna a fortei de munca, insa acum echilibrul s-a restabilit, iar in noile conditii am putea asista la revenirea unor industrii care in perioada de boom au pierdut teren, cum ar fi lohn-ul”, spune Ionut Maftei (foto), reprezentantul Ensight.

El a mai adaugat ca si sectoare care in trecut erau mai putin dezvoltate (agricultura si turismul) ar trebui sa inceapa sa progreseze. “Sa nu uitam ca in Europa sunt servicii care in Romania nu s-au dezvoltat sau nu exista, astfel ca oportunitati de crestere se gasesc in foarte multe domenii, insa regulile jocului s-au schimbat”, explica Maftei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri