2 / 5

IKEA Romania, ocolita de restructurari

Chiar daca la nivel de grup retailerul suedez a concediat aproximativ 5.000 de angajati ai diviziilor din toata lumea, din cauza crizei globale, IKEA Romania nu face restructurari si incepe un program dinamic de training al angajatilor. “Numarul angajatilor IKEA a ramas acelasi de anul trecut, circa 500 de persoane, restructurarile la nivel de grup fiind facute doar in pietele unde era necesar”, spune Oprisan.

Nici angajatii care anul trecut se perindau de la o companie la alta nu isi mai permit acest lux si fluctuatia de personal este aproape nula. “In 2008 aveam o fluctuatie de personal de 25%, majoritatea celor care plecau fiind tineri care nu se gandeau la ce pot ei sa faca pentru o companie, ci la ce poate compania sa faca pentru ei. Anul acesta insa fluctuatia este aproape zero”, mai declara Oprisan.

Cu o forta de munca constanta si cu mai putina valva decat in anii precedenti IKEA a decis anul acesta sa investeasca in trainningul angajatilor pentru a-si eficientiza costurile si a spori atractivitatea. Astfel, anul acesta bugetul pentru trainuirea angajatilor este de 7 ori mai mare decat ce de anul trecut, pana la cateva sute de mii de euro. ”Toti cei 500 de angajati vor beneficia anul acesta de training, fiind cel putin 3 cursuri comune pentru ca apoi fiecare sa faca pe specializarea sa”, explica reprezentantul IKEA.

Gigantul suedez a concediat pe plan mondial aproximativ 5.000 de angajati, din cauza crizei globale. "Nu am mai redus niciodata atat de drastic numarul angajatilor, dar o astfel de masura a fost necesara pentru ajustarea costurilor si capacitatii in functie de cererea sub asteptari", a declarat privitor la acest subiect directorul general al companiei, Anders Dahlvig (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri