2 / 4

12 ani de Ursus Breweries

La 35 de ani, Dragos Hopulele (foto) este unul dintre cei mai tineri directori de fabrica din cadrul producatorului Ursus Breweries. Lucreaza in cadrul grupului de 12 ani, iar de aproape trei ani conduce operatiunile fabricii din Timisoara. Anterior acestei pozitii a ocupat functia de manager departament fabricare bere.

Hopulele este absolvent al Facultatii de Industrie alimentara din cadrul Universitatii Dunarea de Jos (Galati, 1997), lucrand in echipa Ursus “de pe bancile facultatii, intre licenta si examenul de stat”.

In opinia acestuia, activitatile de rutina intr-o fabrica de bere nu sunt pe primul loc.

“Complexitatea proceselor si liniilor tehnologice este mare, potentiale probleme aparute in procesul de productie sunt greu de reparat, iar ambitia pentru imbunatatirea continua a operatiunilor din punct de vedere al calitatii si eficientei fac din activitatea intr-o fabrica de bere o treaba dinamica ce necesita un efort sustinut din partea fiecarui membru al echipei”, spune Drahos Hopulele.

Cel mai dificil moment din activitatea fabricii de bere de la Timisoara, in calitate de director, l-a reprezentat un incident legat de un incendiu, in luna mai 2008.

“In plin program de investitii in dezvoltarea capacitatii fabricii, in perioada punerilor in functiune, am avut un incident legat de un incendiu. Acel incendiu, chiar daca nu a fost de amploare, putea periclita tot programul de investitii si puteam rata sezonul 2008/ 2009. Intreaga echipa a fabricii a intervenit exemplar, de la asigurarea evacuarii personalului unde era necesar si pana la masurile de interventie si lupta cu focul, astfel ca pompierii care au intervenit prompt si eficient au reusit opreasca cu succes extinderea focului”, explica Hopulele.

In ceea ce priveste cel mai bun moment de cand a preluat conducerea unitatii de productie, acesta “vine din multumire personala” si se refera la “progresul si competenta oamenilor din echipa Timisoara”.

“In timp foarte scurt au reusit sa se dezvolte astfel incat sa raspunda obiectivelor si criteriilor actuale de performanta. Doar un exemplu este reprezentat de echipele care lucrau in 2001 in conditii tehnice dificile si cu instalatii rudimentare, iar astazi opereaza instalatii moderne si complexe, asistate de calculatoare de proces, tot ei realizand in acelasi timp pe flux asigurarea calitatii produsului si eficientei proceselor, prin implementarea principiilor World Class Manufacturing”, afirma Dragos Hopulele.

In opinia sa, “intr-un mediu economic dinamic si performant este ca si intr-un razboi, cu siguranta nu o sa ai ocazia sa faci aceleasi greseli”.

“Capabilitatea de a identifica drumul critic si metoda analitica pentru indeplinirea unui obiectiv, performanta obtinuta rational si durabil, incurajarea inovatiei si initiativei, cat si dezvoltarea permanenta a echipei au fost intotdeauna obiectivele mele”, spune Hopulele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri