3 / 5

Nimic nou pe frontul de est

“Suntem atenti la fiecare investitie noua pe care o facem, mai ales pe timp de criza”, a subliniat Sophocleous cu privire la planurile grupului de extindere pe plan regional, adaugand ca sunt analizate oportunitati din estul Europei, inclusiv cele oferite de Ozone, fara a oferi detalii. “Nu avem nimic de spus in legatura cu Ozone fata de data trecuta (Dimitris Sophocleus a avansat acum cinci luni ipoteza potrivit careia Ozone ar putea sa fie integrate in A&D Pharma – n. red.), nu integram nimic, avem doar o relatie comerciala”, a spus CEO-ul companiei.

In urma cu o saptamana, producatorul local de medicamente LaborMed, controlat de fondul de investitii Advent International, a preluat portofoliul de produse al Ozone Laboratories, precum si brandul Ozone, dupa ce compania fusese scoasa la vanzare inca din vara anului trecut. Varianta integrarii Ozone in A&D Pharma ramane valabila insa, potrivit surselor din piata, care sustin ca in cazul in care nu se vor gasi cumparatori, filialele din Polonia, Cehia si Slovacia ar putea intra sub umbrela A&D Pharma. Grupul Ozone este controlat de aceiasi actionari care detin si majoritatea actiunilor la A&D Pharma - este vorba despre Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud.

Executivul de la A&D Pharma a mai precizat ca nu mai sunt interesati de oportunitatile de pe pietele ex-sovietice, in conditiile in care aceastea “prezinta un risc prea mare”. Popescu a explicat ca in alegerea tarii primeaza “avantajele strategice” si ca deocamdata pietele din Ucraina si Bielorusia, analizate anterior, nu mai prezinta niciun interes. A&D Pharma a deschis anul trecut un birou de reprezentanta in Ungaria pentru activitatile de marketing & sales, acesta reprezentand a doua miscare de extindere in afara granitelor - grupul mai este prezent si pe piata din Republica Moldova.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri