2 / 4

Sefii PepsiAmericas si-au dat acordul in 5 minute pentru proiectul Dragomiresti

Constructia fabricii din Dragomiresti Vale a inceput in luna iulie 2008, in prezent fiind finalizata prima faza a proiectului – construirea cladirii, care ocupa 30.000 mp din terenul cu o suprafata de 80.000 mp detinut de companie, instalarea unei linii aseptice de imbuteliere si demararea productiei de Lipton Ice Tea. Noua unitate cuprinde deja o statie de tratare si una de epurare a apei, precum si depozit propriu, si va avea 6 linii de productie in momentul finalizarii celor 3 faze de dezvoltare. In ultimele doua etape, se vor incheia lucrarile la depozit si se va realiza in totalitate transferul productiei din locatia Viilor la noua fabrica din Dragomiresti Vale.

Transferul productiei va avea loc in anul 2011, potrivit declaratiilor lui Mike Holmes.

"La realizarea acestui proiect au contribuit 300 de persoane. Foarte multe persoane m-au intrebat in ultimele 12 luni de ce am demarat acest proiect. Valorile companiei graviteaza in jurul a patru notiuni pe care le-am aplicat si acestui proiect - este bun pentru clienti, aduce beneficii companiei, are un impact pozitiv asupra angajatilor si un impact pozitiv asupra comunitatii? Am primit patru confirmari la toate cele patru intrebari. Deci proiectul are sens", declara Holmes.

O intamplare inedita a constituit-o modul in care compania din Romania a obtinut acordul de finantare pentru aceasta fabrica din partea sefilor PepsiAmericas din Minnesota.

"Acum 12 luni a intrat in biroul meu din Viilor un tanar cu o macheta a proiectului. Am examinat macheta, am cerut asistenta din partea unui inginer care sa certifice faptul ca acest proiect poate fi pus in practica. Cel care a intrat in biroul meu atunci a fost project manager-ul Constantin Melnic, actualul director al fabricii din Dragomiresti. O alta piatra de incercare a fost in septembrie 2008 cand a trebuit sa prezentam acest proiect sefilor de la sediul central al PepsiAmericas, din Minnesota. Am intrat in videoconferinta alaturi de Petrika Jacec, VP supply chain international, si dupa cinci minute de discutie am primit acordul. In plus, am obtinut si aprobarea pentru investitia de 10 mil. dolari in fabrica din Covasna", povesteste Mike Holmes.

Avand o capacitate de productie, in stadiul final, de aproximativ 56 milioane de navete pe an, noua fabrica va genera cresterea cu 30-35% a capacitatii de productie din Romania.

In prezent, in fabrica lucreaza 70 de angajati, urmand ca la finalizarea celei de-a doua faze a proiectului, unitatea din Dragomiresti sa aiba aproximativ 300 de angajati.

Unitatea din Dragomiresti Vale este de sase ori mai mare decat fabrica din Covasna si va avea capacitatea necesara pentru a produce toata gama de produse Pepsi, Lipton si Prigat, in ambalaje PET. Aceste produse sunt destinate pietei din Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri