6 / 7

Un manager cu state vechi de plata in Romania

De profesie farmacist, Stephen Stead a venit pentru prima data in Romania acum mai bine de 20 de ani, atunci cand a pus bazele primului birou de reprezentanta al actualei GlaxoSmithKline, intr-un hotel din Capitala. Experienta sa manageriala se leagata atat de zona Orientului Mijlociu sau de Africa, dar mai ales de zona Europei Centrale si de Est - de tari ca Cehia, Polonia si Romania.

Stead a revenit in Romania anul trecut ca CEO al LaborMed, imediat dupa ce producatorul fusese preluat, printr-o tranzactie evaluata la circa 123 de milioane de euro, de fondul de investitii american Advent International. In perioada in care a condus Terapia, din 2002 si pana in 2004, Stead a reusit sa inzeceasca investitiile Advent si sa pregateasca producatorul clujean pentru exit, lasand loc liber indienilor de la Ranbaxy, actualii proprietari.

“Ceea ce m-a facut sa revin in Romania a fost faptul ca mi-am regasit cativa colaboratori cu care am mai lucrat in Terapia si care cunosc piata”, spune atunci Stephen Stead, proaspat intors din Polonia. Intr-adevar, in cei aproape doi ani de cand se afla la carma LaborMed, Stead a reusit sa reconstruiasca o parte din echipa manageriala de la Terapia, aducand oameni-cheie ca Adrian Stroilescu, Lucian Codreanu, Mirel Florica, Anca Petrescu, Andreea Ombas si, mai nou, Marius Chereches pe functii similare cu cele detinute in cadrul producatorului clujean. In prezent, LaborMed numara 600 de angajati, la care se vor adauga altii cinci, dupa ce au fost adusi 30 de persoane din cadrul Ozone pentru a se ocupa de OTC-uri.

Dincolo de echipa de management, Stead este cu atat mai legat de LaborMed cu cat detine si un pachet minoritar de actiuni, precum si functia de operating partner in cadrul Advent International. Spune ca are investitii personale in sectorul financiar si in domeniul farma, pentru ca sunt piete pe care le cunoaste, si ca nu investeste in imobiliare. “Mi-am si vandut casa pe care o aveam in Marea Britanie”, spune managerul, care se pare ca a prins radacini in Romania.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri