2 / 5

Romaero – Comenzi taiate la jumatate si afaceri cu 40% mai mici la noua luni

Cea mai mare problema cu care s-a confrunat, de la declansarea crizei si pana in prezent, compania de reparatii si intretinere a aeronavelor Romaero a fost scaderea drastica a comenzilor pe partea de productie. “Pe linia de productie, comenzile s-au diminuat la jumatate fata de anul 2008. In aceste conditii vrem sa compensam acest declin cu cat mai multe proiecte pe segmentul de mentenanta care ne ofera si cash flow fata de linia de productie, unde plata se face intr-o perioada mai lunga de timp”, a declarat, pentru Wall-Street, Misa Popic, director de vanzari si marketing al Romaero Bucuresti.

Romaero Bucuresti (RORX) a avut in primele noua luni o cifra de afaceri de 33,42 milioane de lei, in scadere cu 40,7% fata de valoarea din aceeasi perioada a anului trecut, de 56,38 milioane de lei. In intervalul ianuarie-septembrie, compania a obtinut un profit net de 44.000 de lei, de la un castig de 220.000 de lei in perioada similara a anului trecut.

“Pentru tot anul 2009 estimam o cifra de afaceri de 20 milioane euro, in scadere cu 28% fata de anul anterior”, a mai declarat oficialul companiei.

Ministerul Economiei controleaza 51,9% din capitalul companiei, in timp ce SIF Muntenia are 25,85% din actiuni, iar Fondul Proprietatea - 21% din titluri.

Romaero are un capital social de 15,6 milioane de lei, divizat in 6,2 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri