4 / 5

Eurofighter ar putea crea 5.000 de locuri de munca la Craiova sau Bacau

Consortiul care produce aeronava de lupta Eurofighter Typhoon ar putea construi o linie de asamblare in Romania, cel mai probabil la Aerostar Bacau sau la Avioane Craiova. “Daca va fi desemnat furnizorul pentru Ministerul Apararii Nationale am putea deschide o fabrica de asamblare in Romania, care va crea circa 5.000 de locuri de munca. Doar pentru mentenanta unei singure aeronave este nevoie de 60 pana la 100 de mecanici”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Marco Bonelli, directorul de comunicare al Eurofighter.

Potrivit acestuia, Eurofighter Typhoon poate garanta Romaniei o rentabilitate considerabila a investitiei, atat direct, cat si indirect. Beneficiile economice si industriale care decurg dintr-o eventuala achizitie a 24 de avioane Eurofighter Typhoon de catre Ministerul Roman al Apararii ar putea depasi cu usurinta cheltuiala, datorita oportunitatilor de offset importante.

„Pentru achizitionarea celor 24 de aeronave, Statul roman ar trebui sa plateasca 2,5 miliarde euro, suma de care dispune avand in vedere ca 2% din PIB-ul Romaniei merge la Ministerul Apararii Nationale”, a mai spus oficialul Eurofighter.

Planul include, de asemenea, si offset indirect, care va sustine dezvoltarea altor sectoare, cum ar fi high-tech, automobile, construirea de nave si tehnologii biomedicale, totalizand mii de noi locuri de munca inalt calificate.

Eurofighter Typhoon este cel mai avansat avion de lupta de noua generatie cu adevarat multi-rol disponibil pe piata si a fost comandat de sase natiuni (Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, Austria si Regatul Arabiei Saudite).
Peste 100.000 de locuri de munca in 400 de companii sunt asigurate de acest program.

Eurofighter Jagdflugzeug GmbH gestioneaza programul in numele companiilor partenere Eurofighter: Alenia Aeronautica/Finmeccanica, BAE Systems, EADS CASA si EADS Deutschland, principalele patru companii aerospatiale din Europa, cu o cifra de afaceri totala de aproximativ 88 de miliarde de euro in 2008.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri