3 / 4

Modelatorul de benzinarii

Anul acesta, MOL Romania a demarat in forta un program de modernizare a 20 dintre statiile pe care le detine. Totodata, este vorba despre un proces de rebranding, care se va intinde pe mai multi ani, si care vizeaza improspatarea designului printr-o noua identitate vizuala.

Noul model de benzinarie, cu un magazin reorganizat si un design modernizat, mai bine adaptat nevoilor clientilor, este preluat din Ungaria, acolo unde MOL l-a implementat prima data, “desi la nivel de grup managementul nu urmareste un program major de rebranding”, potrivit declaratiilor lui Zsolt Szalay, fostul country manager, din aceasta vara.

Rebranduirea benzinariilor, cu accent pe magazinul din cadrul acestora, aduce si o mai buna punere in valoare a segmentului non-oil (produse ce nu intra in categoria carburanti), care genereaza in prezent 15% din totalul incasarilor pentru MOL Romania. Miza o reprezinta profiturile mult mai mari in comparatie cu cele aduse de produsele petroliere, mai ales in conditiile in care segmentul este pe o panta ascendenta ca pondere in vanzari.

La nivelul intregii industrii, consumul de carburanti a scazut cu 10% anul acesta fata de 2008, pe fondul crizei, care a speriat mai ales clientii corporate. Marea provocare a anului viitor va fi “balansarea reculului consumului personal cu revigorarea sectorului industrial”, astfel incat nivelul vanzarilor sa se mentina la acelasi nivel. Oficialii MOL nu au spus cu cat a scazut consumul de carburanti anul acesta, dar au precizat ca deprecierea a fost conform previziunilor.

In plus, pentru 2010, oficialii MOL Romania si-au propus sa pastreze nivelul de carburanti vanduti si sa investeasca in reteaua de benzinarii deja existenta. "Ne vom concentra pe vizibilitatea preturilor pentru clienti astfel incat sa dispara ideile preconcepute legate de pret", a mai spus Laszlo Piry, vicepresedinte senior al diviziei de retail in cadrul grupului MOL.

Citeste detalii despre procesul de rebranding al benzinariilor MOL Romania.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri