3 / 4

Kraft Foods: Un raspuns in privinta operatiunilor Cadbury din Romania ar fi prematur

Contactat de Wall-Street, Mike Mitchell, un purtator de cuvant al Kraft, a declarat ca un raspuns in privinta strategiei producatorului american pentru operatiunile Cadbury din Romania este in momentul de fata prematur.

“Dupa cum am mai declarat, credem ca cele doua companii sunt complementare. O combinatie Kraft-Cadbury va accelera cresterea prin majorarea expunerii in diverse categorii, locatii geografice si canale de distributie. Va genera de asemenea reduceri de costuri”, spune Mike Mitchell.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de dolari, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 (NYSE: KFT) si Indicii Dow Jones si Ethibel. Printre marcile Kraft se numara: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Kraft este prezenta in Romania din anul 1994 prin cumpararea fabricii Poiana Produse Zaharoase din Brasov, redenumita Kraft Jacobs Suchard Romania S.A. In anul 2000, Kraft Jacobs Suchard isi schimba denumirea in Kraft Foods Romania. Cele mai importante branduri din portofoliu sunt Poiana, lider pe segmentul tabletelor de ciocolata, Milka (prezenta pe segmentul premium) si Jacobs Kronung (cafea prajita si macinata). Afacerile Kraft Foods Romania: 2008 – cel mai bun an. Ce urmeaza?

In noiembrie 2009, Kraft Foods a oprit productia in fabrica de la Brasov, la un an de la anuntul privind relocarea productiei in Bulgaria. Fabrica din Brasov avea aproximativ 400 de angajati.

Piata ciocolatei din Romania este estimata la 200 mil. euro. Consumul de ciocolata este de 2 kg per capita. Cei mai importanti jucatori sunt Kraft Foods, Cadbury si Supreme Chocolat, producatorul Primola.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri